A-kasse er forkortelsen af ordet arbejdsløshedskasse, hvilket egentlig giver super god mening, da det er til hjælp, hvis nu du pludselig bliver arbejdsløs.

Engang var der utrolig mange medlemsdrevne A-kasser, hvilket der stadig er en smule af i dag, men nu går staten ind og giver garanti for, at der er penge – også selvom en A-kasse i en lang periode skulle opleve en masse arbejdsløse.

En A-kasse er en vigtig ting af flere grunde, men den væsentligste grund til at det er vigtigt med en A-kasse er, at du, hvis du er så uheldig at blive arbejdsløs, har mulighed for at få dagpenge.

Hvis du har en familie at skulle forsøge og du samtidig pludselig står uden arbejde til din store overraskelse, så er en A-kasse det vigtigste valg for dig overhovedet. Du lader ikke din familie i stikken og kan samtidig få hjælp til at komme på benene igen. A-kassen har eksisteret i mere end 100 år og har derfor været til stor gavn og hjælp for rigtig mange danskere.

Nogle tror, at det er en selvfølge at få hjælp hvis pludselig arbejdet forsvinder, men sådan er det slet ikke – hvis ikke du er medlem af en A-kasse, er det faktisk slet ikke nødvendigvis en selvfølge. A-kassen kan også være god for unge, hvis nu jobbet ikke lige er til at få, efter studiebøgerne er lukket. Derfor er det nemlig en super god idé at være forberedt i god tid, hvis nu du skulle ende i den trælse situation, at jobbet lader vente længe på sig.

Dog er der enkelte krav til dig, hvis du skal til at modtage dagpenge. F.eks. kan du kun modtage dagpenge, hvis du har været medlem af A-kassen i et år og arbejdet et hvis antal timer i løbet af det år, du har været medlem. Dog er dagpengesatsen den samme, uanset hvilken A-kasse du tilmelder dig – det er ikke anderledes! I Danmark er der utallige af gode A-kasser og fagforeninger og derfor kan det nemt blive en uoverskuelig opgave, at skulle vælge lige den man skal tage.

Man skal bestemt ikke vælge en A-kasse fra, bare fordi man synes, det virker forvirrende. I dag er der rigtig mange hjemmesider som samler en masse A-kasser med gode beskrivelser, så du med et godt overblik kan se nogle af de forskellige valgmuligheder. De giver dig gode og brugbare informationer om de forskellige A-kasser og de krav, de stiller til dig, så du slet ikke er i tvivl om noget som helst. Endvidere er det vigtigt at vide, det ikke nødvendigvis behøver at være dyrt, at være medlem af en A-kasse – tværtimod.

I dag findes der rigtig mange billige A-kasser, som samtidig er super gode. Derfor bør det heller ikke være en undskyldning, for ikke at melde sig ind i en A-kasse.

Generelt kan det være en dejlig tryghed for dig at vide, du er medlem af en A-kasse.
Jo før, dets bedre, da du så hurtigere kan komme i gang med at modtage dine dagpenge.